bostadsratt-sverige.se: Bostadsrätt i Göteborg

Bostadsrätt i Göteborg

Om Göteborg Göteborg är Sveriges näst största stad efter Stockholm, och Nordens femte största stad. Göteborg stad är sammanvuxen med omgivande förorter, häribland Partille och Mölndal, och bildar tillsammans tätorten Göteborg. Göteborg bjuder på en vacker skärgårdsnatur och ett centrum med ett rikt kulturliv, med en blandning av varuhus, småbutiker, gallerior, trevliga konditorier och mysiga caféer. Staden är ofta känd för sina arrangemang, så som konserter, sportarrangemang och festivaler. Göteborg bjuder också på rad olika sevärdheter och upplevelser, med goda möjligheter för shopping. I centrala Göteborg, så kallade Centrum ingår en rad stadsdelsnämnder.

 

Göteborgs Näringsliv I Göteborg finns många storindustrier, samt många olika branscher. Dock är det tjänstesektorn som främst står för stadens tillväxt. De branscher som ökar mest är finansiell verksamhet och företagstjänster. På senare år har även turistnäringen ökat markant. Då Göteborg är placerat vid västkusten, är fiskenäringen stor i staden. Göteborg bedriver Sveriges största fiskauktion som startade under tidigt 1900-tal. Kommunaltrafiken är mycket bra i Göteborg. Många arbetare som bor strax utanför staden kan snabbt och enkelt ta sig in till Göteborg city med någon av de klassiska spårvagnarna.

 

Göteborgs Geografi Göteborg ligger på båda sidor av Göta Älvs sydliga utlopp till Kattegatt vid den svenska västkusten. I staden bor det cirka 500 000 invånare. göteborg är Sveriges näst största stad och Skandinaviens fjärde största stad. Klimatet består av kalla vintrar med snö och varma friska somrar.

 

Värt att se i Göteborg: - Nöjesparken Liseberg - Göteborgs Botaniska trädgård - Operan - Scandinavium

 

Länkar om Göteborg:

Om Göteborg på Wikipedia

Karta över Göteborg

Nöjesparken Liseberg

Scandinavium

Facebook-sida för Hyrsbostäder i Göteborg
Sök hyresbostad i Göteborg på Facebook

Om du söker en bostadsrätt att köpa har du kommit till rätt plats. Priserna för bostadsrätter har stigit de senaste åren, bland annat för att bristen på studentbostäder har ökat. Behovet att hitta någonstans att bo har medverkat till att lyfta bostadsrättspriset. Men det finns fortfarande goda möjligheter att göra en bra investering i en bostadsrätt. Klicka på länkarna till vänster för att påbörja en sökning och få en överblick över alla bostadsrätter som är till salu på marknaden just nu. Lycka till!
Mere i denne kategori: « Lund Linköping »

Icon CO2 neutral website English transparent.png