bostadsratt-sverige.se: Bostadsrätt i Lund

Bostadsrätt i Lund

Om Lund Lund är beläget i sydvästra Skåne i södra Sverige och ingår i storstadsregionen Stor-Malmö. Staden ligger cirka 20 km nordost om Malmö och anses som en av Sveriges mest charmerande studentstad, präglad av alla studenter och det rika kulturlivet. Lund är den tredje största staden i Skåne, med ca 80 000 invånare.
Sevärdheter ligger med gångavstånd från stadens centrum. På den omtalade Kyrkogatan finner man ett av Sveriges mest besökta turistmål, Lunds Domkyrka.
I staden ringlar sig gamla kullerstensgator och bland sekelskiftbyggnaderna beblandar sig små idylliska hus. Bara ett stenkast härifrån finner du inköpsmöjligheter. Söker man puls och storstadsliv är det populärt att åka på dagsutflykt till närliggande Malmö eller Köpenhamn.

 

Service och utbildning i Lund Lund är en av Sveriges största studentstäder, med flera tusen studenter som läser på Lunds universitet. Många arbetande i Malmö och Danmark är bosatta i denna charmerande stad. Tack vare den smidiga kommunikationen, kan man ta sig till både Malmö och Danmark på kort tid.

 

Geografi i Lund
Lund är präglat av mycket skön natur i form av parker. Då staden är belägen i Sveriges sydliga del är somrarna lite längre och de övriga årstiderna lite mildare än vad de är i resterande Sverige.

 

Värt att se i Lund: – Lundakarnevalen (sker vart fjärde år)
– Domkyrkan – Kulturhistoriska Muséet

Länkar om Lund:

Karta över Lund

Lund Universitet
Facebook-sida för Hyrsbostäder i Lund
Sök hyresbostad i Lund på Facebook

Om du söker en bostadsrätt att köpa har du kommit till rätt plats. Priserna för bostadsrätter har stigit de senaste åren, bland annat för att bristen på studentbostäder har ökat. Behovet att hitta någonstans att bo har medverkat till att lyfta bostadsrättspriset. Men det finns fortfarande goda möjligheter att göra en bra investering i en bostadsrätt. Klicka på länkarna till vänster för att påbörja en sökning och få en överblick över alla bostadsrätter som är till salu på marknaden just nu. Lycka till!
Mere i denne kategori: « Stockholm Göteborg »

Icon CO2 neutral website English transparent.png